Thursday, February 7

προς τα πού πάμε για Ευρώπη; (Part I)

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα 2008, τη χώρα των όμορφων παραλιών, της φιλοξενίας, του φιλότιμου..rrrrr..rewind.. της κομπίνας, της μίζας, του δημοσίου, των καμμένων δασών, παραλιών και αναμνήσεων, των μπετών, των ξενοδοχείων, του γκολφ και των αναψυκτυρίων, των 600 ευρώ, του στρατού, του ρατσισμού, των χρυσών αυγών, της αστυνομίας, της δεξιάς και του δεξιότερου ακόμα σοσιαλισμού της ντροπής, της ορθοδοξίας και της εκκλησίας, του ψευτοκομμουνισμού, της τηλεόρασης και των media, των δήθενκουλτουριάρηδων, του κάγκουρα, των κυριλλέ και των ψώνιων, των κλαμπ και των μπουζουκιών, του φραπέ και του ταβλιού, του ολυμπιακοπαναθηναϊκού, του κόκκαλη, του λαμπράκη..
του Μαλάκα

Μέρος Πρώτο: Ένα πολύ περίεργο φαινόμενο έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα. Μαζεύονται λέει μετανάστες από το Αφγανιστάν και βρωμίζουν την πόλη. Πώς και βρέθηκαν εκεί; Ίσως να φταίει ότι η Δύση διέλυσε την χώρα τους για μια χούφτα δολλάρια.. Ή απλά να ήθελαν λίγο Ευρωπαϊκό αέρα ρε παιδί μου.. Και επειδή μαζεύτηκαν πολλοί, είναι πέρασμα για το Ευρωπαϊκό όνειρο βλέπεις η Πάτρα, ενοχλήθηκαν οι προνομιούχοι ανώτεροι έλληνες κάτοικοι, γιατί τους βρωμίζανε τον κήπο και έφερναν αρρώστιες λέει, έκλεβαν, βίαζαν, σκότωναν και άλλα τέτοια καλά. Επειδή είναι Αφγανοί και φυσικά όχι επειδή ζούνε με το τίποτα και τους συμπεριφέρονται όλοι σαν σκουπίδια εξ'ορισμού. Ενώ οι ανώτεροι έλληνες όταν πήγαιναν κατά κύματα στην Γερμανία και τα ισοπεδώνανε όλα δεν υπήρχε πρόβλημα. Αλλά έτσι είναι αυτά, ξεχνάμε εύκολα εμείς οι ανώτεροι.. Και φυσικά ένα μάτσο φτερά και πούπουλα, κόρνες και κομφετί, μαυροδάφνες και μεθυσμένοι τουρίστες από το καρναβάλι είναι πολύ πιο σημαντικά από 3000 ανθρώπους, ειδικά μη-έλληνες. Και το καρναβάλι, ε, φέρνει και κάποια εκατομμύρια, αυτοί τι φέρανε; Ένα αλισβερίσι δεν είναι όλα εξάλλου;

μου γράφει μία φίλη από Πάτρα:
"Η σκούπα έγινε.. τους περισσότερους τους μάζεψαν.. όσοι μείναν εδώ λένε ότι έχουν κάνει αίτηση για άσυλο και περιμένουν.. Αυτοί είναι πλέον περιορισμένοι στον καταυλισμό, δεν κυκλοφορούν έξω γιατί θα τους συλλάβουν. Όσοι ξεφύγαν από τη σκούπα και δεν περιμένουν κάποιο χαρτί απλά κρύβονται. Αυτούς που μαζέψανε ακούγεται ότι θα τους πάνε σε κάτι μπουντρούμια στην Πέτρου Ράλλη. Τι σχέδια έχουν για αυτούς δεν ξέρουμε.. Οι κάτοικοι της Αγυιάς (περιοχή κοντά στον καταυλισμό) τρέμουν (οι κάτοικοι είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς). Τελικά ο νομάρχης και ο δήμαρχος αποφάσισαν να τους μαζέψουν όπως όπως..! Τι να σου πω, τώρα πλέον δεν τους βλέπουμε σχεδόν καθόλου.. Τι κάναν με τους ανήλικους επίσης δεν ξέρουμε.. Ο κόσμος πάνω κάτω ξέρει τι συμβαίνει, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν τους νοιάζει. Στο σχολείο που κάνω μάθημα μαζεύαν υπογραφές για να γκρεμίσουν τον καταυλισμό, χωρίς να προτείνουν κάποια λύση."

Ακούστε τις δηλώσεις του "κυρίου" Φούρα, εκλεγμένου δημάρχου Πατρών, χωρίς ντροπή και αίσχος και χωρίς κανέναν να τον κρεμάει ανάποδα στην κεντρική πλατεία τον γελοίο:
Φούρας

Και τελικά, τι έγινε με αυτούς τους ανθρώπους; Αυτό έγινε.

Links:
http://patras.indymedia.org/?lang=el
http://www.indy.gr/features/patra-pogkrom-stoys-prosfyges
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_05/02/2008_258133
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_510816_05/02/2008_258132
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_05/02/2008_258131
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_05/02/2008_258134
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=94021752