Wednesday, December 10

μία προπαγάνδα στη μαντάμ στο τρία παρακαλώ...

Αυτοί οι αλήτες που τα σπάνε, αυτοί οι.. αναρχικοί(;!;!;)
Πάντα η ίδια ιστορία, πάντα οι ίδιοι κερδισμένοι, πάντα ξεχνιούνται τα σημαντικά γεγονότα, πάντα επιβάλλονται τα κατασκευασμένα, πάντα ως πάτημα για κάποιο νέο μέτρο ή νόμο ή τρόμο, πάντα οι ίδιοι μαλάκες στον καναπέ να πιστεύουν ό,τι τους σερβίρεται.

Πραγματικά απορώ, δεν αναρωτιέστε ποιος έχει συμφέρον από αυτά, ποιον βολεύει, ποιος κερδίζει, βλέπετε μόνο την βιτρίνα που καίγεται (η οποία ΝΑΙ είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν σας νοιάζει το ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ;;); Εκτός αν οι όροι αναρχικός, προβοκάτορας, ντομάτα, ακροδεξιός, χρυσαυγίτης, αβοκάντο, φασίστας και κομπινεζόν είναι συνώνυμοι για σας. Βαρέθηκα να ακούω την απροκάλυπτη προπαγάνδα που ταϊζουν τα κανάλια και τους απροκάλυπτους βλάκες να κλαίγονται και να παρακαλάνε για σωτηρία τα άτομα που κυρίως φέρουν την ευθύνη για την κατάντια τους.

Ποιανού είναι τα κανάλια; Ποιος τους δίνει λεφτά; Ποιανού συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν; Τα δικά σας σίγουρα..





Ή όπως είπε καλύτερα ο Νίκος Δήμου το 1985 με αφορμή το αντίστοιχο συμβάν:
"Προσοχή: Μίλησα για αναρχικούς — όχι για τρομοκράτες (η προβοκάτορες !). "Όποιος τους συγχέει πάσχει από νοητική μυωπία. Διότι είναι πόλοι αντίθετοι. Αυτός που ζητάει ελευθερία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί βία — έστω και σαν μέσο. Η βία φέρνει μόνο καταπίεση — ποτέ αυτονομία."